Тимошенко знає, звідки у Януковича гроші

Неділя, 31 жовтня 2010, 20:10
Президент Віктор Янукович використовує "РосУкрЕнерго" як основне фінансове джерело для своєї політичної та неполітичної діяльності.

Про це заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко в інтерв'ю виданню "Spiegel online".

Вона вважає, що реалізація намірів уряду Миколи Азарова створити спільне підприємство з російським "Газпромом" на умовах Москви призведе до втрати Україною енергетичної незалежності.

"Це стало б простою здачею незалежності нашої і без того слабкої енергетичної сфери. Я завжди казала: наша газотранспортна система повинна залишатися у монопольній власності держави", - заявила політик.

"Якщо ми втратимо контроль над нею, Україна перетвориться на повністю залежну від Росії в енергетичному відношенні країну. А це посилить вплив нашого сусіда на всі аспекти нашого життя. На даний момент наша країна є беззахисною", - уточнила Тимошенко

Лідер "Батьківщини" нагадала про переслідування, які влада Януковича застосовує у відношенні її соратників.

"Щодо всіх заарештованих мова йде про один і той самий випадок: справу газового посередника "РосУкрЕнерго", - заявила вона.

"Цей посередник - це велика, корумпована кормушка керівництва нашої країни, з 2004 року вона відігравала роль таємної каси всіх президентів України", - зазначила Тимошенко.

Вона нагадала, що за часів свого прем'єрства прибрала з газової схеми посередника.

"Вони повернулись тому, що отримали владу в державі. Один з власників "РосУкрЕнерго", олігарх Дмитро Фірташ, був головним спонсором виборчої кампанії Януковича", - уточнила політик.

"Бізнес-партнер Фірташа очолює сьогодні адміністрацію президента. Я переконана в тому, що Янукович використовує "РосУкрЕнерго" як основне фінансове джерело для своєї політичної та неполітичної діяльності", - резюмувала Тимошенко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування