Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Полюхович натякає, що за "справою педофілів" стоїть Березовський

Середа, 6 жовтня 2010, 12:06

Головний фігурант "справи педофілів" Дмитро Полюхович стверджує, що скандал було вигадано з метою знищення однієї з політичних сил.

"Це брудний, вигаданий і висмоктаний з пальця скандал. Справу сфальсифіковано! Мені зрозуміло, хто за цією справою стоїть, хто замовник, хто автор сценарію, хто режисер... Звичайно, документального підтвердження у мене немає", - сказав Полюхович в інтерв'ю "Сегодня".

"Втім, щоб зрозуміти, хто замовник і організатор, достатньо знайти відповіді на запитання: чий представник в Україні активно роздмухував цей скандал? Хто з Лондона підтримував когось на українських виборах? Спочатку було видно всі нестиковки у звинуваченнях...", - додав він.

Полюхович стверджує, що причиною скандалу було те, що "декому потрібно було знищити конкуруючу політсилу, а тут будь-які засоби хороші, тим більше, що конкурент грає на тому ж "електоральному полі" і явно з набагато більшим успіхом".

"Звинувачення всіх і вся в педофілії - це улюблена "фішка" Березовського. У цьому він звинувачував Путіна і покійного Алексія II. З іронією і болем в голосі кажу, що я тепер на одному рівні з Володимиром Володимировичем і патріархом. Як прославився-то! Краще б мене ніхто не знав!", - сказав він.

На питання, чи справді він вважає, що Березовський інспірував скандал, щоб допомогти Віктору Ющенку виграти вибори, Полюхович відповів:
 
"Я прізвищ не називав. Ви самі сказали".

На питання, що він може сказати про БЮТівців та інших фігурантів скандалу, Полюхович відповів:
 
"Віктор Уколов був свідком на нашому весіллі, із Сергієм Терьохіним я перетинався, коли в 1990-х роках працював парламентським журналістом і брав у нього, як і в багатьох інших, коментарі. Про існування Руслана Богдана я дізнався, сидячи у в'язниці".

"З Паєвським (священик, ім'я якого теж фігурувало у скандалі) ми приятелі. Єдиний, з ким я спілкувався вже як з фігурантом скандалу, так це 72-річний доктор Рат (лікар з "Артеку"). Я просив у нього пробачення за те, що його втягнули в мої сімейні чвари, в цей вигаданий скандал", - додав він.

Полюхович також обурився тим, що з нього "зробили маніяка, збоченця і головного педофіла України".

"Є велика надія, що правда переможе - у всякому разі, як я бачу, слідча група ГПУ намагається вести слідство чесно, об'єктивно і неупереджено", - сказав він.

Як відомо, рік тому екс-дружина Полюховича Олена звинуватила його в зґвалтуванні двох прийомних дітей - 12-річного сина і 9-річної дочки. Скандал почався із заяви "регіонала" Вадима Колесніченка.

Далі в скандалі з'явилися імена трьох БЮТівців, яких, за словами екс-дружини Полюховича, впізнали діти за роздрукованими з сайту Верховної Ради фото.

Справа розслідується Генпрокуратурою. Полюхович 9 місяців перебував у СІЗО, в травні цього року його було випущено на підписку про невиїзд.

У Генпрокуратурі заявили, що доказів причетності народних депутатів до скандалу, пов'язаного із звинуваченнями в розбещенні неповнолітніх, на сьогоднішній день немає.

У свою чергу Олена Полюхович стверджує, що у справі педофілів маса фальсифікацій і Генпрокуратура навмисне її "розвалює".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування