Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Франції побачили, що Україна "відкочується" назад

Середа, 6 жовтня 2010, 14:08


Французькі політологи вважають, що демократичний процес в Україні з моменту приходу до влади команди Віктора Януковича припинено.

Про це йшлося на семінарі в Парижі, проведеному незадовго до офіційного візиту Януковича до столиці Франції, передає "Німецька хвиля".

Французькі політичні спостерігачі, науковці, експерти та журналісти 4 жовтня провели семінар на тему "Україна: президентство Януковича" - його ініціювала професор Інституту східних мов та цивілізацій, науковець Центру міжнародних досліждень Анна де Тингі. 

За їхнім висновком, демократичний процес зупинено. Так стверджує, зокрема, лектор факультету політичних наук університету Париж-1 Юлія Шукан.

Політика Януковича не є послідовною, це політика відмежування від свого попередника Віктора Ющенка практично в усіх сферах - і це турбує Захід, зазначається в повідомленні.

На думку французьких оглядачів, в Україні зараз відбувається неприхований "відкат" назад, зокрема це проявляється у будівництві жорсткої вертикалі влади та наступі на свободу слова.

Яскравий приклад цього - повернення до старої Конституції за рішенням Конституційного Суду України від 1 жовтня, вважають французькі експерти.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування