Ляшка виженуть із фракції БЮТ через гомосексуальний скандал?

П'ятниця, 8 жовтня 2010, 09:37


У понеділок на засіданні фракції БЮТ мають розглянути питання про виключення з її складу народного депутата Олега Ляшка.

Про це газеті "Сегодня" повідомило джерело у фракції.

За його словами, приводом для виключення може стати гомосексуальний скандал, який розгорівся у середу.

Крім того, за інформацією джерела газети, Ляшко - не єдиний нардеп, якого можуть виключити 18 жовтня.

У фракції БЮТ виявилося одразу чотири "зрадники", які регулярно голосують разом із більшістю. Йдеться про топ-бізнесменів фракції: власника "АвтоЗАЗу" Таріеля Васадзе, власника телеканалів М1 і М2 Миколу Баграєва, співвласника "Брокбізнесбанку" Олександру Буряка і компаньйона Богдана Губського Сергія Осику.

Як відомо, у середу, 6 жовтня, в інтернеті з'явилося відео 17-річної давнини, де Ляшко розповідає слідчому прокуратури про свій гомосексуальний зв'язок із високопоставленим чиновником, якого він називає "Боря".

За словами джерела в БЮТ, у середу люди Губського переконали Ляшка в тому, що ролик з'явився в інтернеті стараннями лідерів БЮТ Олександра Турчинова й Андрія Кожем'якіна.

У зв'язку з цим Ляшко призначив на 12.00 четверга брифінг, де пообіцяв розповісти "всю правду". Однак брифінг був скасований, а Ляшко обмежився письмовим спростуванням.

За інформацією джерела видання, Ляшка переконали, що відео - нібито справа рук "регіоналів".

Газета також зазначає, що, за чутками, згадуваним "Борею" міг бути екс-заступник міністра зовнішньоекономічних зв'язків Борис С. - але той запевнив видання, що не знайомий із Ляшком.

Сам Ляшко в четвер назвав відеозапис фальшивкою, яка стала можлива "завдяки технічному прогресу".

Але незабаром з'явився спростувальний коментар слідчого, а зараз - заступника голови податкової, Олега Матвеєва, який вів допит 17 років тому:

"Це відео було в матеріалах слідства, тоді у відношенні Ляшка Олега Валерійовича прокуратурою Києва розслідувалася кримінальна справа про шахрайство в особливо великих розмірах. Він отримав 5 років, відбув менше половини і звільнений умовно-достроково", - повідомив Матвеєв.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News