Адвокат: справу Гонгадзе затягують під державним контролем

Середа, 10 листопада 2010, 09:08
Олексій Пукач має бути допитаний в рамках судового засідання.

Про це заявила адвокат Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко в ефірі ТВі, повідомляє прес-служба телеканалу.

Вона зазначила, що не має довіри до протоколів допиту Пукача, оскільки не виключено, що на нього на різних етапах розслідування чинився тиск.

"Думаю, що допити Пукача в судовому засіданні можуть додати багато нового. Я бачила, що не всі допити носять гриф "Секретно". Пукач має, хоча б частково бути допитаний в рамках судового засідання", - вважає адвокат.

Теличенко також зазначила, що обвинувального висновку досі не має, а це означає, що неможливо говорити, яку форму обвинувачення застосує слідство.

Крім того, адвокат заявила, що слідство у справі про вбивство Георгія Гонгадзе свідомо затягнуте з метою створити ситуацію, за якої неможливо буде встановити замовників справи.

Вона висловила припущення, що затягування розслідування справи проходить під щільним контролем.

"Все це робиться під чітким державним контролем, можливо - партійним контролем. Відчуття партійної опіки ми вже маємо", - розповіла Теличенко.

На її думку, такий висновок можна зробити з того, що "останні півтора місяці прокуратура діє непродумано, не дбає за вимоги закону".

"Сьогодні (9 листопада) я дістала дві відмови у задоволенні моїх клопотань. 129 стаття КПК говорить про те, що у разі відмови слідчий повинен винести вмотивовану постанову. А мені прислали один абзац, навіть без слова "Постанова", у якому написано, що на моє клопотання відмовлено", - сказала адвокат.

Теличенко також наголосила, що до 21 грудня представники потерпілої сторони повинні ознайомитися із матеріалами справи, яка нараховує понад 100 томів, і зауважила, що за такий короткий термін зробити це буде надзвичайно важко.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News