Партія регіонів перемогла на Рівненщині за рахунок мажоритарки

Середа, 10 листопада 2010, 11:25

У результаті виборів у Рівненську обласну раду пройшли 11 політичних партій, а лідером є Партія регіонів.

Про це повідомили Інтерфакс-Україна в  обласній виборчій комісії.

7 політичних партій одержали 40 мандатів у результаті виборів за партійними списками за результатами виборів у Рівненську обласну раду, при цьому найбільше голосів виборців зібрало Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина", що одержить у такий спосіб 12 мандатів.

Найближчий конкурент "Батьківщини" Партія регіонів за результатами виборів за партійними списками одержить 10 мандатів, "Наша Україна" - 5, Народна партія - 4, Всеукраїнське об'єднання "Свобода" - 4, "Фронт змін" - 3, "Сильна Україна" - 2 мандати.

Усього для участі у виборах Рівненський облвиборчком зареєстрував 31 партію.

За мажоритарними округами переможцями стали представники 10 партій, за їх кількістю лідирує Партія регіонів. За попередніми даними, Партія регіонів одержує 17 мандатів по одномандатних округах, "Батьківщина" - 7, Усеукраїнський патріотичний союз - 5, Народна партія - 3, "Сильна Україна" - 3.

"Свобода", "Єдиний центр", партія "Відродження", "Наша Україна" і Українська народна партія одержують по 1 мажоритарному мандату в Рівненській облраді.

При цьому в Рівненському облвиборчкомі підкреслили, що кількість мандатів у Партії регіонів і "Батьківщини" може в результаті змінитися в залежності від рішення суду, тому що кандидати від цих партій за округами N22 і N35 подали позови до суду.

Таким чином, за попередніми даними, усього з 80 депутатів Рівненської обласної ради представляти Партію регіонів будуть 27 осіб, "Батьківщину" - 19, Народну партію - 7, "Нашу Україну" - 6, Усеукраїнський патріотичний союз, "Свободу" і "Сильну Україну" - по 5, "Фронт змін" - 3, "Єдиний центр", партію "Відродження" і Українську народну партію - по 1 депутату.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...