Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Депутат від НУНС: у Раді проігнорувала підприємців

Четвер, 11 листопада 2010, 13:34
Податковий комітет парламенту при доопрацюванні проекту Податкового кодексу не врахував пропозицій малого і середнього бізнесу.

Про це заявила в коментарі журналістам депутат від НУНС Ксенія Ляпіна, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

"Незважаючи на всі заяви глави комітету, нічого з того, що підприємці висували як вимоги до уряду і Верховної Ради, не враховано", - сказала вона.

Ляпіна звернула увагу на те, що не вирішено низку проблемних для бізнесу питань в плані адміністрування податків.

"Питання зависло в повітрі. Кажуть, вирішити в залі. А як вирішити в залі? Мінфін скаже голосувати за перевірки в тому вигляді, в якому він їх нав'язує, і більшість проголосує. Значить, не врахована поправка", - пояснила вона.

Також, за словами Ляпіної, не вирішено питання віднесення до валових витрат закупівлі у спрощенців.

"Позиція Мінфіну зрозуміла. Малий бізнес йому не просто не потрібен, він йому глибоко ненависний. Це було зрозуміло з коментарів пана Копилова (заступника міністра фінансів), він зводить малий бізнес до ролі обслуговуючого персоналу", - зазначила вона.

"Я подивилася, в якому вигляді пропонують робочій групі прийняти спрощену систему оподаткування. Відразу вам скажу: у найгіршому. Вони погіршили навіть у порівнянні з тим, що було в першому читанні", - заявила депутат.

Зокрема, Ляпіна звернула увагу на те, що в першому читанні із спрощеної системи оподаткування були виключені операції з нерухомістю, що було досить абстрактним поняттям.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування