Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Влада боїться реінкарнації Тимошенко - російський політолог

Четвер, 11 листопада 2010, 19:05
Для того, щоб знову стати провідним політиком, Юлія Тимошенко повинна серйозно працювати.

Таку думку озвучила політолог Російського інституту стратегічних досліджень Тамара Гузенкова, в ході презентації своєї книги "Антропологія влади. Юлія Тимошенко" у четвер у Києві.

"Для того, щоб вона змогла відродитися як політик, і в тій якості, в якій вона хотіла бути присутньою... звичайно, потрібно дуже серйозно працювати", - зазначила вона.

"Необхідно дуже серйозно осмислити серйозність свого політичного багажу, і того, яким чином потрібно діяти на майбутнє, якщо вона хоче зберегтися в політиці як одна з провідних політичних фігур", - цитує політолога "Інтерфакс-Україна".

За словами Гузенкової, дана книга, яка вийшла у вересні, не є "чиїмось замовленням".

"Це моя власна праця, яку я зробила за власною ініціативою. Мені за неї не заплатили. Мало того, мене відмовляли писати цю книгу колеги, начальство", - сказала вона.

За її словами, вона займається дослідженням і аналізом проблем української політики протягом багатьох років і ця книга стала "підсумком мого аналізу української проблематики".

Відповідаючи на запитання, чому автор вирішила написати саме про цього українського політика, Гузенкова зазначила, що Тимошенко є "благодатним об'єктом аналізу", в якому відображені всі досягнення і провали українського політичного життя.

Гузенкова також зазначила, що Тимошенко є єдиним харизматичним політиком в Україні і "писати про неї цікаво".

У книзі, за її словами, проаналізовано політичний шлях лідера "Батьківщини" з 1996 року до сьогоднішнього дня.

На думку автора, Тимошенко внесла свій внесок у формування правої опозиції в Україну, вона стала носієм і виразником правої популістської ідеології й створила політичну партію, яку вже зараз можна назвати довгожителем і в партії "присутні елементи культу особистості Тимошенко".

Гузенкова також зазначила, на її думку, нинішня влада "не розуміє як потрібно себе вести по відношенню до Тимошенко".

За її словами, у президентської канцелярії є досвід 2000-2001 року, коли Тимошенко "побувала в Лук'янівському СІЗО і вийшла звідти героїнею".

"Вони бояться цієї реінкарнації, що з допомогою кримінального переслідування Юлії Тимошенко відродять її з небуття на політичну арену", - сказала вона.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування