Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МЗС заперечує тиск дипломатів на євродепутатів

П'ятниця, 12 листопада 2010, 08:29

Українська влада не проти, аби резолюцію Європарламенту щодо політичної ситуації в країні було ухвалено після саміту Україна-ЄС, який відбудеться 22 листопада.

В МЗС України переконані, що євродепутати мають спочатку вислухати звіт своїх колег про українські місцеві вибори, повідомляє "Deutsche Welle".

Так, директор департаменту Євросоюзу Міністерства закордонних справ України Василь Філіпчук сказав, що позиція України полягає в тому, щоб резолюція базувалася на офіційних результатах головування та на результатах спостережень депутатів Європарламенту за українськими місцевими виборами, адже без цього картина може бути не повною.

"Ми поважаємо будь-яку точку зору наших партнерів. Коли це робити - це їхня справа. Наша думка полягає в тому, що будь-яка оцінка має базуватися за результатами того чи іншого заходу. Місцеві вибори в цьому випадку грають роль", - зазначив він.

"Ми виступаємо за те, щоб оцінка була об'єктивна, добре зважена", - наголосив Філіпчук.

Він назвав позитивним те, що, за його словами, більшість депутатів Європейського парламенту дотримуються думки, що резолюція має включати різні елементи двосторонніх відносин, а також результати саміту Україна-ЄС.

Разом із тим, Філіпчук відкинув звинувачення в тому, що українські дипломати тиснуть на політиків Європарламенту в питанні ухвалення резолюції по Україні.

Філіпчук підкреслив, що представники українського МЗС не тиснуть на євродепутатів, а "ведуть з ними роботу", і це є "святим обов'язком" дипломатів.

Директор департаменту Євросоюзу МЗС України зауважив, що "стиль роботи" українських дипломатів спрямований виключно на позитивну співпрацю з європейськими партнерами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...