Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затриману екс-чиновницю дозволили обшукати

П'ятниця, 12 листопада 2010, 09:58
Печерський райсуд Києва дозволив обшукати квартиру екс-начальника Держінспекції по контролю за цінами Мінекономіки Тетяни Рудь.

Про це йдеться у постанові суду, яка є у розпорядженні "Української правди".

Як зазначається у документі, Генпрокуратурою розслідується кримінальна справа стосовно першого заступника начальника Держінспекції по контролю за цінами у Київській області та начальником відділу цієї ж інспекції за ознаками злочинів, передбачених частиною 2 статті 15, та частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу.

Під час досудового слідства були отримані дані про те, що Рудь неодноразово спілкувалась з цими чиновниками, яким надавала вказівки з приводу проведення повторної перевірки ПП "Лютий" щодо порядку формування, встановлення та застосування цін і тарифів та бажаних результатів проведеної перевірки.

Також встановлено, що 28 липня 2010 заступником Рудь на підставі скарги глави ТОВ "Ланнівська МТС" та глави правління ВАТ "Бурякорадгосп Ланнівський" яку підготував начальник юридичного відділу Держінспекції за вказівкою Рудь, було скасовано рішення про застосування до вказаних підприємств економічних санкцій.

До ТОВ "Ланнівська МТС" мали бути застосовани санкції на суму 210 тисяч гривень, до ВАТ "Бурякорадгосп Ланнівський" на 4 мільйони 27 тисяч гривень.

Суд вирішив, що подання про обшук квартири Рудь слід задовольнити, адже в ній "можуть знаходитись предмети та документи, які мають значення для встановлення істини в справі, а також речі та цінності, здобуті злочинним шляхом".

Як відомо, 31 жовтня співробітники СБУ в момент одержання хабара у розмірі 50 тисяч доларів США затримали заступницю начальника ДІКЦ Київської області та начальника відділу цієї ж установи.

Також була затримана начальниця Державної інспекції по контролю за цінами Рудь.

Частина 2 статті 15, за якою порушена справа, - це замах на вчинення злочину, який є закінченим, якщо особа виконала усі дії, які вважала необхідними для доведення злочину до кінця, але злочин не було закінчено з причин, які не залежали від її волі.

Частина 3 статті 368 - це одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище, що карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування