Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В Європарламенті здивовані галасом навколо резолюції по Україні

П'ятниця, 12 листопада 2010, 18:00
У перенесенні голосування резолюції Європарламенту по Україні немає ніяких політичних мотивів.

Про це заявив глава делегації Європейського парламенту у зв'язках з Україною, глава наглядової місії на місцевих виборах Павло Коваль, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Я не розумію, чому дане рішення викликало таку реакцію. У цьому немає ніякої політики. Резолюція буде, в ній буде написана правда, вона буде збалансованою, і там буде все, що повинно бути, включаючи оцінку виборів", - зазначив він.

За словами Коваля, рішення про перенесення було обумовлено наміром усіх парламентських груп підготувати нові зміни до резолюції після того, як у них з'явилася нова інформація.

Також перенесення було здійснено через бажання депутатів ознайомитися з результатами наглядової місії.

"Депутати повернулися до Брюсселя в понеділок після вільного тижня, і щоб голосувати в четвер, треба було в понеділок до полудня підготувати всі додатки до резолюції", - повідомив Коваль.

За його словами, "ніхто не встиг ознайомитися ні з результатами роботи наглядової місії, ні з результатами роботи місії депутатів з групи Європейської народної партії, які в неділю і понеділок були в Києві".

"Саме тому голосування було перенесено", - уточнив він.

Євродепутат також упевнений, що не можна в резолюцію включати положення про вибори до самого голосування.

"Ніколи ще в Європейському парламенті не готували резолюцію щодо виборів до виборів. Якщо ми на це подивимося в контексті виборів у Росії, Казахстані, Таджикистані та інших країнах, складно зрозуміти, чому таке виключення було зроблено для України", - підкреслив він.

Депутат також категорично виключив можливість свого впливу на рішення про перенесення голосування.

"Я не вирішував, коли буде голосування, і говорити, що я мав вплив на голосування по резолюції, може тільки той, хто не розуміє структури парламенту", - заявив він.

Крім того, Коваль вважає, що може бути підготовлений новий текст резолюції.

"Буде дотримана нормальна процедура для того, щоб всі встигли підготувати свої доповнення", - висловив упевненість співрозмовник агентства.

Коваль також відкинув звинувачення в затягуванні підготовки звіту за результатами наглядової місії.

"У суботу я повернувся з України, в понеділок ми почали працювати над звітом наглядової місії і закінчили в четвер вранці. Ми не можемо працювати швидше - це серйозна робота. Швидше це зробити було не можливо", - констатував він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування