Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко просить МВФ не платити за оборудки Фірташа

Субота, 13 листопада 2010, 17:03

Юлія Тимошенко просить МВФ перед наданням кредиту Україні вивчити ситуацію щодо рішення Стокгольмського арбітражу про сплату компенсації компанії "Росукренерго" за 11 мільярдів кубометрів газу.

Про це Тимошенко заявила під час зустрічі з керівником місії МВФ Таносом Арванітісом у суботу в Києві, повідомляє її сайт.

"Для того, щоб продовжувати з Україною співпрацю, яка дійсно Україні дуже потрібна, мені здається, потрібно ретельно розібратися з тією оборудкою і зробити висновки відносно того, що це є за гроші і як вони будуть використовуватися Україною", - сказала Тимошенко.

Лідер парті "Батьківщина" нагадала, що йдеться про 11 мільярдів кубічних метрів природного газу, які були сплачені Україною російському ВАТ "Газпром", а тепер за рішенням Стокгольмського суду за сприяння нової української влади мають бути повернуті компанії "Росукренерго".

"Я дуже добре знаю, в якому важкому фінансовому стані знаходяться всі країни світу після світової фінансової кризи. Ті гроші забираються у платників податків кожної країни-донора. І коли потім ці гроші потрапляють в Україну і можуть бути використані на оплату не досить прозорої оборудки з "Росукренерго" - це буде несправедливо не тільки по відношенню до України, але і до всіх країн-донорів МВФ", - вважає вона.

За словами Юлії Тимошенко, виконання рішення Стокгольмського арбітражу є проблемою не лише України.

"Ця проблема пов'язана з балансом НАК "Нафтогаз України", з можливим банкрутством цієї компанії і, як наслідок, - нестабільністю виконання функцій, які здійснює компанія НАК "Нафтогаз" по транспортуванню російського газу до Європейського Союзу", - додала вона.

Водночас лідер партії "Батьківщина" підкреслила, що українська опозиція підтримує співпрацю України з Міжнародним валютним фондом.  

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування