Медведєва хочуть пересадити на український літак

Понеділок, 15 листопада 2010, 09:48
 

Для російського президента Дмитра Медведєва можуть придбати український літак Ан-158.

Про це в інтерв'ю газеті "Московський комсомолець" заявив керуючий справами президента Росії Володимир Кожин.

"Українські колеги почали виробляти досить непоганий літак - "Ан-158". І ми уважно за цим процесом стежимо. Я сам бачив новий літак, був на ньому, вивчив його", - сказав він.

"Це повітряне судно цікаво нам тим, що дуже невибагливе й може сідати фактично на будь-які посадочні смуги. А в Росії сьогодні поки на пальцях можна перерахувати аеродроми, які відповідають міжнародному рівню", - заявив Кожин.

"Більшість ще очікує на модернізацію, і на це піде не один десяток років. А літати треба, і сідати треба. Тож ведемо переговори, мабуть, будемо купувати цей літак", - сказав він.

Відповідаючи на запитання про те, що нібито одеські вчені спеціально для російських чиновників розробили інформаційно-розважальні системи й у кожному президентському літаку буде по 20 моніторів, він сказав:

"Якщо серйозно, вони розробляють системи не для нас. Адже "Ан" - це серійний літак, і українці будуть пропонувати його усьому світу. Нам ні до чого розваги на бортах, призначених для польотів керівництва країни".

"Але коли справа підійде до замовлення, під час обговорення контракту ми будемо дивитися, що розробили одесити й потрібно нам це чи ні", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування