Генпрокуратура затримала головного рятувальника

Понеділок, 15 листопада 2010, 12:46

Начальник Центрального штабу державної воєнізованої гірничорятувальної служби Сергій Смоланов затриманий в Донецьку співробітниками Генпрокуратури.

Про це повідомляє "Остров" з посиланням на інформоване джерело

За інформацією видання, Смоланов був затриманий 11 листопада в рамках розслідування кримінальної справи і доставлений до Києва.

У керівництві Штабу підтвердили, що начальника справді немає на роботі з минулого тижня, однак підтвердити, чи затриманий він правоохоронцями, не змогли.

"На роботі його немає з четверга, 11 листопада. Нам поки ніхто нічого офіційно не говорить", - сказали в штабі.

Як повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу Генпрокуратури, чиновник звинувачується в порушенні правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах.

У повідомленні йдеться, що 10 листопада головне управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури порушило кримінальну справу відносно Смоланова, 11 листопада він був затриманий.

Йому пред'явлені звинувачення за частиною 2 статті 273 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах). 12 листопада Печерський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді арешту.

У прес-службі пояснили, що у 2007 році була порушена фактова кримінальна справа у зв'язку з порушенням правилі безпеки під час ліквідації аварії на шахті ім. Засядька, коли загинуло 5 рятувальників і більше 100 отримали травми.

У рамках розслідування цієї справи була встановлена вина начальника гірничорятувальної служби.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...