Протестувальників у Харкові розганяють, прикриваючись "Новим роком"

Понеділок, 15 листопада 2010, 13:29

У Харкові буде згорнуто наметове містечко на майдані Свободи, де активісти вимагають перевиборів місцевої влади.

Таке рішення ухвалили в понеділок на погоджувальній комісії "у зв'язку з початком підготовки міста до новорічних свят", повідомляє сайт Харківської міської влади.

"У планах міської влади - підготувати Харків до новорічних свят", - сказав заступник міського голови - керуючий справами виконавчого комітету міської ради Олександр Новак.

"Ми повинні враховувати інтереси більшості харків'ян. Тому рекомендуємо звільнити площу від наметів до кінця дня вівторка", - заявив він.

У свою чергу, жителі наметового містечка на площі Свободи в Харкові колегіально вирішили продовжувати безстрокову акцію протесту.

Про це повідомив УНІАН активіст наметового містечка Іван Варченко.

Він наголосив, що учасники акції діють виключно в межах правового поля й законодавства. У разі застосування до них сили протестанти "готові дати адекватну відповідь".

Раніше повідомлялося, що в Харкові триває акція за перерахунок голосів або перевибори мера, а також міської та обласної рад.

Учасники акції протесту планували піднести міській владі гарбузи, повідомляв Варченко УНІАН.

Він говорив, що на площі влаштують виставку гарбузів, які стоятимуть там "безстроково" - і кожен охочий зможе написати на гарбузах, "за що він так "любить" харківську владу" в контексті фальсифікації виборів мера міста.

"Вони стоятимуть ганьбою на майдані!", - говорив активіст.

Також у понеділок планувалося відправити відкритий лист президенту Віктору Януковичу з вимогою провести перевибори Харківського міського голови, а також провести виступ поетів на підтримку жителів наметового містечка.

Як відомо, Харківський міськвиборчком у понеділок зареєстрував Геннадія Кернеса обраним мером міста, а також 97 депутатів міськради.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...