Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

На одеському "7-му кілометрі" упіймали міліціонерів-хабарників

Понеділок, 15 листопада 2010, 14:13
Правоохоронці викрили групу міліціонерів які брали хабарі на промисловому ринку "Авангард" (7-й кілометр) у Одесі.

Як повідомляє прес-служба СБУ, працівниками служби, Генпрокуратури та внутрішньої безпеки МВС "викрито та припинено злочинну діяльність групи корумпованих працівників ГУ МВС України в Одеській області".

"Зловмисники запровадили механізм систематичного стягнення хабарів з фізичних і юридичних осіб за безперешкодне здійснення підприємницької діяльності на промисловому ринку "Авангард", - йдеться у повідомленні.

Як зазначили у СБУ, "щомісячна загальна сума хабарів, що стягувались з торгівців, сягала 1 мільйона доларів США".

"У результаті спецоперації затримано керівника відділу міліції промислового ринку, а також двох його спільників - працівників керівної ланки відділку. Хабарників взяли "на гарячому" - при отриманні 12 тисяч доларів США", - йдеться у повідомленні.

У службі повідомили, що "у підозрюваних вилучили речові докази - пачки із міченими стодолоровими банкнотами".

"В ході обшуку службового кабінету й приватного помешкання головного підозрюваного знайдено ще 190 тисяч доларів США, серед яких знаходились купюри із написом "хабар". Ці кошти були виділені СБУ для документування злочину й раніше отримувалися зловмисниками", - заявила прес-служба.

"Схема вимагання і стягування хабарів полягала в тому, що, зловживаючи службовим становищем, міліціонери систематично здійснювали перевірки діяльності приватних підприємців й торгівців ринку", - наголошується у повідомленні.

Як повідомили в СБУ, "задля безперешкодного ведення бізнесу кожен власник торгівельної точки (загальна кількість на ринку перевищує 10 тисяч) щомісяця сплачував "відкупного" від 100 до 500 доларів США".

Правоохоронцями порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 368  Кримінального кодексу (одержання хабара у великому розмірі або службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб).

Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном від п'яти до десяти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування