Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

МВФ задоволений Україною

Вівторок, 16 листопада 2010, 11:48
Україна до кінця 2010 року може отримати другий транш кредиту Міжнародного валютного фонду.

Про це повідомив представник Фонду в Україні Макс Альєр під час щорічної конференції Інституту Адама Сміта "Український банківський форум" у вівторок у Києві.

"Трошки відстали за окремими показниками, тим не менш, результати роботи за програмою досить хороші", - заявив він.

"Уряд дотримується своїх зобов'язань щодо приведення в порядок фіскальної ситуації...Фіскальна політика повинна бути спрямована на те, щоб скорочувати запозичення в середньостроковій перспективі", - додав представник МВФ.

Альєр нагадав, що у 2011 році заплановано скорочення дефіциту держбюджету до 3,5% ВВП. "3,5% ВВП" - це досяжна мета ", - зазначив він.

"Податковий кодекс буде нейтральний по відношенню до доходної частини", - зазначив він.

За словами Альєра, у 2011 році уряд збереже соціальні витрати, однак розширюватиме капітальні витрати, зокрема, в контексті підготовки до Євро-2012.

Він також зазначив, що заплановані реформи підтримають фіскальну консолідацію, а бюджет "Нафтогазу" в 2011 році буде збалансований, тоді як у поточному році очікується його дефіцит на рівні 1%.

Крім того, представник МВФ зазначив, що монетарна політика в Україні все більше концентрується на підтримці стабільного рівня інфляції. "У наступному році інфляція буде знижуватися", - підкреслив Альєр.

Він також відзначив зусилля влади щодо формування форвардного валютного ринку. "Це дозволить більш ефективно проводити хеджування ризиків", - пояснив він.

Говорячи про банківську систему країни, фінансист підкреслив її належний рівень капіталізації. "Банківська система досить ліквідна. Вона адекватно капіталізована", - сказав він.

Разом з тим Альєр наголосив на важливості реформ у сфері банківського законодавства, щоб, серед іншого, вирішити наявні проблеми з правами кредиторів.

Інтерфакс-Україна

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...