Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Грищенка зміцнили напрацювання, зроблені при Ющенку

Вівторок, 16 листопада 2010, 15:41
 

Україна сподівається на зміцнення співробітництва з НАТО у зв'язку із проведенням саміту Альянсу 19-20 листопада в Лісабоні.

Про це сказав керівник департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, передають Українські новини.

За його словами, участь української делегації в саміті НАТО є свідченням важливості такого співробітництва для двох сторін.

"Наші партнери по Альянсу розраховують, як розраховуємо й ми, що зустріч у Лісабоні дозволить зміцнити співробітництво й дати новий поштовх розвитку відносин", - сказав Волошин.

Він підкреслив, що Україна приділяє пріоритетну увагу співробітництву з НАТО в контексті оборонної реформи й зміцнення своєї національної безпеки.

"Ми виходимо з того, що всі ті позитивні нароботки, зроблені в минулі роки, мають бути укріплені й розвинені", - зазначив Волошин.

Крім цього, він додав, що в 2010 році керівництво країни змогло забезпечити повне виконання плану проведення спільних навчань із країнами-членами НАТО й значно поглибити співробітництво на окремих практичних напрямках.

Він також зазначив, що НАТО з розумінням ставиться до позиції України про свій позаблоковий статус.

"Наші партнери цілком і повністю усвідомлюють мотивацію, що стоїть за цим: небажання створювати напруженість у Європі, опора на позитивне сприйняття безпеки, тобто безпека як система усунення загроз, а не система пошуку захисту від них", - сказав він.

При цьому Волошин підкреслив, що Росію Україна сприймає як партнера, а не джерело потенційної загрози.

Як повідомлявся, раніше генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмусен особисто запросив президента Віктора Януковича взяти участь у саміті, однак Янукович не прийняв цю пропозицію.

Делегацію України очолить міністр закордонних справ Костянтин Грищенко.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...