Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Кабміні збираються вбивати "фірми-прилипали"

Середа, 17 листопада 2010, 09:31
Фірми, які працюють при держпідприємствах міністерств і відомств, будуть ліквідуватися з 2012 року.

Про це заявив перший заступник глави Держкомпідприємництва Галина Яцишина, повідомляє газета "Сегодня".

За її словами, в таких організаціях, за оціночними даними, зайнято більше 1 мільйона осіб, а середня зарплата приблизно в 1,5 рази вище, ніж у держслужбовців (тобто близько 6 тисяч гривень на місяць).

"Поки частково підтверджено 8 міністерств: МОЗ, Мінприроди, Мінрегіонбуд, Мінагрополітики, Міносвіти, Мінкультури, МВС, МНС, а також Держспоживстандарт. Запропоновано скасувати низку платних послуг, які не відповідають закону", - сказала Яцишина.

"Решту плануємо перевірити до кінця 2011 року", - додала чиновниця.

"Всі ці міністерства повинні будуть подати пропозиції щодо зменшення кількості працюючих при них фірм і фірмочок, які нерідко фактично виконують роботу чиновників і беруть за це гроші", - наголошується у публікації.

Видання також зазначає, що "часто копійчані послуги (наприклад, оформлення прав водія - 15 гривень) часто "докручуються" високою вартістю бланків".

За словами Яцишиної, зароблені організаціями гроші до бюджету не доходять, а йдуть на зарплати і премії співробітникам цих структур. "Часто чиновники передають фірмам свої прямі обов'язки, які вони повинні виконувати за зарплату", - йдеться у публікації.

"Наприклад, з 1 серпня законом заборонено стягувати плату за будівельну експертизу у відсотках від вартості об'єкта, тим не менш Мінрегіонбуд це робить", - сказала чиновниця.

"Або, припустимо, держпідприємство при Укравтодорі за експертизу будівництва міні-АЗС бере 28 тисяч гривень, а з виїздом на місце - 40 тисяч гривень, що порівняно з вартістю самої заправки", - розповіла Яцишина.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування