На саміті Україна-ЄС говоритимуть про вибори і "кроки назад"

Четвер, 18 листопада 2010, 07:53

На саміті Україна-ЄС 22 листопада будуть порушуватися питання демократії.

Про це повідомили кореспонденту УНІАН у Брюсселі представники Єврокомісії та Ради ЄС, близькі до підготовки саміту.

"Є питання фундаментальних прав і свобод. Переконаний, що вони знову будуть порушуватися", - сказав представник Єврокомісії.

Він зазначив, що Єврокомісія стурбована передусім питання забезпечення в Україні свободи зібрань, свободи медіа та свободи асоціацій.

У свою чергу, представник Ради ЄС заявив, що якість відносин між ЄС та Україною прямо пов'язана з проведенням реформ та станом демократії в Україні.

"Кроки, здійснені назад під час місцевих виборів, - не привід для розчарування, але привід для стурбованості", - сказав співрозмовник агентства.

Він наголосив на необхідності реформувати виборче законодавство України, а також провести Конституційну реформу.

Представник Єврокомісії додав до цього, що проведення всеосяжної конституційної реформи стало особливо необхідним після схвалення Конституційним Судом України рішення про скасування змін до Конституції, внесених у 2004 році, та відновлення дії Конституції 1996 року.

"Ми би хотіли бачити конституційну реформу, розроблену за участю якнайширшого кола зацікавлених сторін, з чіткою системою стримувань та противаг та з урахуванням рекомендацій Венеціанської комісії", - наголосив представник Єврокомісії.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News