Депутати вирішили оподаткувати нерухомість

Четвер, 18 листопада 2010, 10:51

Верховна Рада проголосувала в другому читанні за запровадження податку на нерухомість.

За проголосувало 226 депутатів.

База оподаткування встановлюється для квартири - на 120 кв. метрів;

для житлового будинку - на 250 кв. метрів.

Для квартир, загальна площа яких не перевищує 240 кв. метрів, та житлових будинків, загальна площа яких не перевищує 500 кв. метрів, ставки податку не можуть перевищувати 1 відсоток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного року.

Для квартир, загальна площа яких перевищує 240 кв. метрів, та житлових будинків, загальна площа яких перевищує 500 кв. метрів, ставка податку становить 2,7 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного (податкового) року.

Депутати не підтримали пропозицію Олександра Чорноволенка про вилучення цього податку.

"Ми на адміністрування цього податку витратимо більше, ніж візьмемо з нього. Разом з тим ми налякаємо людей, і вони перестануть інвестувати в нерухомість будь-які гроші. Розміри житла буде потенційно зменшено", - заявив Олександр Чорноволенко.

"Шановні колеги, я так розумію, що тут дискусія, яка зачіпає всіх. Бо, якщо йти за цим принципом, то літня кухня, хлів будуть зараховуватися до загальної площі. І ми боротимемося не з багатими, а з бідними", - зазначив спікер Литвин.

У відповідь Хомутиннік попросив: "Якщо є така дискусія, то давайте винесемо цю статтю за лапки, і поспілкуємося з урядом".

"Бо якщо залишати житлову нерухомість на рівні 120 квадратних метрів, то вводити цей податок немає сенсу", - заявив голова комітету.      

але пізніше стаття була ухвалена з пропозиціями комітету.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування