Клюєв розвиватиме свій бізнес за російський кредит під державні гарантії?

Четвер, 18 листопада 2010, 11:09

Державна інноваційна фінансово-кредитна установа залучила 3,5 мільярди гривень під державні гарантії у дочірньої компанії російського ВТБ-Банку "ВТБ Капітал ПЛС".

Таку інформацію оприлюднено на сайті Державної інноваційної фінансово-кредитної установи.

Згідно з повідомленням, компанія "ВТБ Капітал ПЛС" обрана при застосуванні процедури закупівлі в одного учасника.

Термін надання послуг:  листопад 2010 року - грудень 2017 року.

За постановою Кабінету Міністрів від 30 червня 2010 р. №567, ці кошти будуть спрямовані на "виключно  для  кредитування суб'єктів господарювання".

У розпорядженні "Української правди" є лист-погодження Міністерства економіки від 2 листопада 2010 року, яким надається дозвіл брати участь у конкурсі з кредитування під державні гарантії спорідненим фірмам "Оріол Солар", "Оузіл Солар", "Оспрій Солар", "Омао Солар".

Мінекономіки надало дозвіл, хоча, наприклад, "Оріол Солар" була заснована лише в травні 2010 року та жодної діяльності не здійснює, має статутний капітал в розмірі 7 тисяч гривень, а на 99,9% засновником значиться кіпрський офшор.

Як сказано в листі Міністерстві економіки, для реалізації проекту "Оріол Солар" планує залучити 875 мільйонів гривень, що складає 99,6% вартості проекту.

Зазначені чотири фірми вони мають будувати сонячні електростанції в селі Охотнікове Сакського району Криму.

За інформацією "Української правди", безпосереднє відношення до цього проекту має перший віце-прем'єр Андрій Клюєв.

Раніше "Українська правда" писала про те, що очолювана Клюєвим Комісія з координації заходів, пов'язаних з реалізацією інвестиційних проектів, виділила "Заводу напівпровідників" 200 мільйонів гривень державної підтримки.

"Завод напівпровідників", також пов'язаний з Клюєвим, займатиметься виготовленням обладнання для зазначених сонячних електростанцій у Криму.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News