Янукович вшанує жертв Голодомору без "реклами" й сварок

Четвер, 18 листопада 2010, 12:35

День пам'яті жертв Голодомору буде відзначатися в Україні на найвищому рівні.

"Коли прийде час, ця дата буде відзначатися на найвищому рівні", - запевнили газету "Комерсант-Україна" в адміністрації президента.

"Ми поділяємо світові оцінки, які засуджують сталінський режим, який призвів до страшних жертв", - заявила заступник глави адміністрації президента Ганна Герман.

"Але вшановування пам'яті жертв не повинно перетворюватися на рекламу або черговий привід для сварки з опозицією. Прийдуть ці дні, і ми будемо, як і належить, проводити відповідні заходи", - додала вона.

Цього року День пам'яті жертв Голодомору припадає на 27 листопада.

Громадський комітет зі вшановування пам'яті жертв Голодомору в Україні 1932-1933 років, який був створений у середу, підозрює, що влада проігнорує 77-му річницю Голодомору, - тому вже підготував сценарій заходів на цей день.

День пам'яті жертв Голодомору був заснований 26 листопада 1998 року указом президента Леоніда Кучми й відзначається в останню суботу листопада.

У 2006 році з ініціативи президента Віктора Ющенка був ухвалений закон "Про Голодомор 1932-1933 років в Україні", який передбачає кримінальну відповідальність за публічне заперечення Голодомору.

Як відомо, президент Віктор Янукович не визнає Голодомор геноцидом українського народу, а вважає його спільною трагедією країн колишнього СРСР.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування