Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович наказав зайнятися здоров'ям

П'ятниця, 19 листопада 2010, 10:46
Президент Віктор Янукович доручив прем'єру Миколі Азарову доопрацювати законопроект "Про внесення змін до основ законодавства України про охорону здоров'я".

Відповідне доручення оприлюднене на сайті глави держави.

Згідно з документом, цей законопроект має бути доопрацьований до 10 грудня і внесений на розгляд Верховної Ради як невідкладний.

Також Азаров має забезпечити підготовку і внесення на розгляд Верховної Ради до 15 січня проектів законів про порядок проведення реформування системи охорони здоров'я в пілотних регіонах та про особливості діяльності закладів охорони здоров'я та закупівлі медичних послуг.

Крім того, до 1 грудня має бути затверджений план заходів для "суттєвого поліпшення умов оплати праці та соціального забезпечення лікарів і медичних працівників".

Янукович доручив визначити механізм забезпечення житлом лікарів і медичних працівників, зайнятих у закладах охорони здоров'я первинного рівня медико-санітарної допомоги у сільській місцевості.

Азаров також має передбачати відповідні видатки під час доопрацювання проекту закону про держбюджет на 2011 рік та під час підготовки проектів законів про держбюджет на 2012 та наступні роки.

Крім того, до 30 листопада глава Мінздоров'я Зиновій Митник має "затвердити необхідні для впровадження реформи нормативні акти та методичні матеріали, у тому числі щодо порядку проведення інвентаризації матеріально-технічного стану та кадрового забезпечення системи охорони здоров'я на місцевому рівні".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування