Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович поклявся не віддавати Росії трубу

Субота, 20 листопада 2010, 12:25
Українську газотранспорту систему потрібно модернізувати, а не поступатися контролем над нею Росії.

Про це заявив президент Віктор Янукович в інтерв'ю трьом закордонним інформаційним агентствам напередодні саміту Україна-ЄС.

Янукович зазначив, що модернізація українських газопроводів є менш дорогою і більш ефективною альтернативою газопроводу "Південний потік".

Президент наполягає, що Київ є надійним партнером і не повинен бути виключений з енергетичних відносин. "Чому ви вирішили обійтися без нас, і нас ігнорувати?... Ми вважаємо, що партнери так не роблять, це неправильно", - заявив він іноземним журналістам.

При цьому Янукович підкреслив, що будь-яке можливе спільне підприємство за участю російських і європейських інвесторів не призведе до того, що Україна поступиться контролем над своїм трубопроводом.

За його словами, Росія висловила зацікавленість сприяти модернізації українських трубопроводів, проте наполягала на контролі над розподільною мережею.

"Коли ми говоримо про створення низки спільних підприємств, якщо вони знаходяться на українській території, без сумніву, контрольний пакет акцій повинен бути в нашій власності", - підкреслив Янукович.

Говорячи про майбутній саміт Україна-ЄС, який пройде в Брюсселі 22 листопада, президент сказав, що Україна продовжуватиме реформи, щоб поглибити економічну інтеграцію з Європейським союзом.

Він також висловив сподівання, що ЄС і Україна зможуть встановити безвізовий режим до 2012 року.

Янукович зазначив, що демократія і свобода слова в країні не знаходяться під загрозою. "Ви колись чули від мене "не критикуйте президента"? Ви не цього не почуєте", - підкреслив він.

Крім того, президент заявив, що голосування на місцевих виборах 31 жовтня мало технічні недоліки, які будуть враховані на майбутніх виборах, але минулі вибори були "демократичними і справедливими".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування