Тимошенко побажала Януковичу успіху

Понеділок, 22 листопада 2010, 07:22

Юлія Тимошенко побажала успіху президенту Віктору Януковичу на переговорах із Євросоюзом щодо угоди про асоціацію, зону вільної торгівлі та спрощення візового режиму.

Про це вона сказала в інтерв'ю німецькій газеті "Frankfurter Allgemeine Zeitung" напередодні саміту Україна - ЄС, який відбудеться 22 листопада у Брюсселі.

"Незалежно від того, яка політична сила нині при владі, угода про асоціацію має бути підписана", - наголошує Тимошенко.

"Юлія Тимошенко переросла саму себе", - пише у коментарі Frankfurter Allgemeine Zeitung, цитує "Німецька хвиля".

Водночас, лідер БЮТ закликала ЄС: якщо угоду про асоціацію одного дня таки підпишуть - обов'язково зі згадкою про перспективу вступу, - то ЄС має наполягти на приписі, який би дозволив спільноті реагувати на порушення демократії в Україні.

"Нам потрібен постійний моніторинг та регулярні звіти, тоді Україна зможе продовжити свій шлях до Європи", - заявила Тимошенко.

"Німецька хвиля" зазначає, що ЄС готовий піти назустріч Україні в питанні візової політики.

Тепер нарешті має бути представлено "план дій", у якому буде прописано, що має зробити Україна (запровадження біометричних паспортів, прикордонний режим, боротьба проти корупції), аби її громадяни з часом змогли їздити до країн Шенгенської зони без віз.

Президент Янукович у понеділок відвідає Брюссель (Бельгія) для участі в саміті Україна - ЄС. У ході візиту він також проведе зустріч із президентом Європейської Ради Германом Ван Ромпеєм і президентом Європейської Комісії Жозе-Мануелем Баррозу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News