Українські підприємці просять Європарламент вплинути на Януковича

Понеділок, 22 листопада 2010, 14:41

Лідер Народного Руху Борис Тарасюк передав керівнику Європарламенту Єжи Бузеку звернення українських підприємців з проханням вплинути на українську владу і не допустити набуття чинності новим Податковим кодексом.

Тарасюк наголосив, що новий Податковий кодекс підриває економічну свободу та серйозно шкодить малому і середньому бізнесу.

Він звернувся до Бузека із проханням підтримати дії українських громадян, спрямованих на захист їх прав, зокрема, на вільне і прозоре підприємницьке середовище.

У зверненні підприємці заявили, що хочуть "донести" до європейців не лише своє "почуття відчаю", але й просять їхньої підтримки і допомоги "донести до президента Віктора Януковича інформацію про необхідність ветування цього Податкового кодексу".

"Ми вважаємо, що наступ на свободу в одній точці планети є викликом свободі в усьому світі", - сказано у документі.

Підприємці стверджують, що в економічній сфері громадян України підштовхують до краю прірви.

"До підприємців знову приходять із перевірками без попередження, під час яких діяльність підприємства повністю припиняється та вимагаються хабарі. Правоохоронні та фіскальні органи проводять рейди проти багатьох підприємств із порушенням усіх процесуальних норм. Для отримання відшкодування податку на додану вартість підприємець повинен віддавати хабарі", - заявляють вони.

Підприємці також зазначили, що протести, які відбулись по всій країні, не були організовані чи інспіровані жодною політичною партією.

"Це була спочатку спонтанна, а потім організована реакція на намір влади вбити наше право на працю. Будучи доведеними до відчаю, ми сформували Національну координаційну раду для припинення повноважень Верховної Ради, яка проголосувала за антипідприємницький та антинародний Податковий кодекс. Ми передали президенту наші вимоги. Ми не відступимо", - сказано у зверненні.

Українська правда  

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування