Україна та ЄС вирішили домовитися про асоціацію якомога швидше

Понеділок, 22 листопада 2010, 15:02

Україна і Євросоюз сподіваються на завершення переговорів щодо Угоди про асоціацію найближчим часом.

Про це йдеться у спільній заяві, ухваленій за підсумками роботи саміту Україна-ЄС, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Лідери висловили надію на якнайшвидше завершення переговорів при збереженні якості і життєздатності Угоди про асоціацію", - сказано в заяві.

У зв'язку з цим вони наголосили на спільному зобов'язанні щодо створення поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС з метою забезпечення поступової інтеграції України у внутрішній ринок ЄС.

У цілому сторони висловили задоволення прогресом, досягнутим у відносинах Україна-ЄС.

Крім того, лідери привітали важливі реформи, здійснені Україною, особливо в економічній сфері, з метою забезпечення швидкого відновлення зростання і конкурентноздатності.

Вони також привітали підписання угоди з МВФ щодо кредиту stand by для України.

У свою чергу, українська сторона привітала готовність ЄС забезпечити додаткову підтримку за допомогою надання макрофінансової допомоги в сумі 610 млн євро.

"Обидві сторони висловили готовність якомога швидше завершити переговори щодо відповідного Меморандуму про взаєморозуміння", - наголошується в заяві.

Крім того, була підкреслена важливість подальших зусиль у боротьбі з корупцією і з поліпшення бізнес- та інвестиційного клімату.

Голова Європейської Ради Херман Ван Ромпей висловив надію, що переговори щодо Угоди про асоціацію будуть завершені в 2011 році.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування