Патріарх Кирило прилетів з "Уміленієм". А "Свободі" не дають сказати йому "Геть"

Понеділок, 22 листопада 2010, 15:22

Патріарх Московський і всієї Русі Кирило в понеділок удень прибув до Києва.

У аеропорту столиці предстоятеля зустрічали декілька десятків священнослужителів на чолі з митрополитом Київським і всієї України Володимиром, повідомляє "Інтерфакс".

Патріарх привіз із собою чудотворну ікону Божої Матері "Умілєніє" ("Розчулення").

"Це велика святиня, яка перебувала в келії преподобного Серафіма Саровського. Він молився перед цією іконою і помер перед цією іконою", - сказав він журналістам.

Патріарх Кирило зазначив, що після руйнування Серафимо-Дівеєвського монастиря, ікона була захована й перебувала в Муромі в дівеєвських черниць, потім святиня потрапила в руки священика й зберігалася в нього як у приватної особи, а пізніше її повернули Церкві.

Ікона привезена у зв'язку з 75-річчям митрополита Володимира, вона буде у храмах Києва до 6 грудня.

Водночас, ВО "Свобода" заявляє, що її акції протесту проти візиту патріарха Кирила та "проти духовної окупації України" перешкоджає "Беркут".

За повідомленням прес-служби "Свободи", акція мала початися о 15:00, однак "за кількасот метрів до Надбрамної церкви Києво-Печерської Лаври, де мала відбуватися акція, учасникам пікету перегородив дорогу спецпідрозділ "Беркут".

"Попри заяви свободівців про те, що акція відбувається легально та не є забороненою судом, "Беркут" не пропустив учасників акції далі", - сказано в повідомленні.

Учасники акції протесту стоять перед кордоном міліції та тримають у руках гасла "Геть московське кривослав'я!", "Україні - єдину Помісну Церкву!", "Українське православ'я, а не московське мракобісся!", "Геть московського попа!".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування