Журналістів закликають не "замовчувати" протести підприємців

Понеділок, 22 листопада 2010, 15:58

Київська незалежна медіа-профспілка закликає керівництво ЗМІ об'єктивно висвітлювати акції протесту підприємців.

Про це повідомили "ЛІГАБізнесІнформ" у прес-службі КНМП.

Медіа-профспілка зазначає, що протести підприємців сприяють утвердженню свободи слова в Україні, у чому зацікавлені як рядові журналісти, так і керівництво засобів масової інформації.

"У випадку продовження цензурного тиску з боку власників і керівництва, КНМП закликає журналістів не мовчати, а виражати свої протести аж до страйку", - говориться в заяві.

У КНМП наголошують, що "сьогодні тактика замовчування виглядає не просто смішно, а жалюгідно".

"Нині існують інші засоби передачі інформації. І коли на тлі цього ЗМІ або замовчують, або перекручують сутність подій, то вони втрачають довіру народу, довіру аудиторії, для якої вони повинні працювати", - зазначили у профспілці.

Як відомо, в понеділок представники малого й середнього бізнесу проводять у Києві на Майдані незалежності багатотисячну акцію протесту проти нового Податкового кодексу. За оцінками журналістів, їх не менше 10 тис.

Протестувальники заявляють, що акція буде безстроковою в тому випадку, якщо президент у цей же день, 22 листопада, не відреагує на їхні вимоги ветувати Податковий кодекс.

Президент Віктор Янукович у понеділок перебуває з робочим візитом у Брюсселі (Бельгія), де бере участь у саміті Україна - ЄС.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування