Опозиція хоче перетворити Європарламент в обком - МЗС

Понеділок, 22 листопада 2010, 19:38
У Міністерстві закордонних справ здивовані спробами опозиції втягнути Європарламент в дискусію навколо Податкового кодексу.

Про це заявив директор Департаменту інформаційної політики МЗС Олег Волошин, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"МЗС України здивований спробами представників української опозиції втягнути Європейський парламент в дискусію, що розгорнулася в Україні навколо Податкового кодексу", - заявив він.

Коментуючи заяву депутата від НУНС Бориса Тарасюка про те, що він передав президенту Європарламенту Єжи Бузеку звернення підприємців, Волошин підкреслив, що це виглядає як мінімум дивно.

"Хотілося б нагадати Тарасюку, що в ЄС відсутня єдина податкова політика, і країни ЄС не втручаються в систему оподаткування партнерів по союзу", - зазначив він.

"Дуже дивною є спроба апелювати до Євросоюзу в цій ситуації з боку політика, який представляє країну, що не входить до цього об'єднання", - сказав дипломат.

Волошин підкреслив, що в України зараз йде активна дискусія з приводу проведеної податкової реформи, сам характер якої відображає наявність в країні працюючої демократичної моделі.

"Спроби перетворити Європарламент в якийсь Брюссельський або Страсбурзький обком, в який українська опозиція скаржиться з будь-якого приводу, намагаючись зробити на цьому собі піар, нічого, крім здивування не викликають", - переконаний він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування