З Черкас в Київ випустили лише третину автобусів

Вівторок, 23 листопада 2010, 22:20
Автобуси, які везли черкаських підприємців у Київ на мітинг, на виїзді із Черкас зупиняли інспектори ДАІ.

Про це повідомив голова правозахисної організації "Актив Черкащини", підприємець Руслан Зоря, передає УНІАН.

За його словами, на виїзді з міста стояли два пости ДАІ, що зупиняли кожен автобус. Якщо ж не було документів на перевезення за встановленим маршрутом - автобус не випускали з міста.

Із Черкас на акцію протесту в Києві вирушили близько 30 автобусів, однак ДАІ пропустило лише близько десяти.

В той же час, начальник відділення профілактичної роботи управління ДАІ у Черкасах Ярослав Вороний повідомив, що звернень автоперевізників про отримання відповідних дозволів у підрозділах ДАІ області для здійснення нерегулярних пасажирських перевезень до Києва не зареєстровано.

За його словами, відповідно до вимог спільного наказу Мінтрансзв`язку і МВС України працівниками ДАІ області запроваджено контроль за рухом автобусів у нічний час доби.

Так, 21 та 22 листопада у нічний час доби на автошляхах Київ-Одеса, Бориспіль-Дніпропетровськ, Київ-Знам'янка працівники ДАІ проводили зупинки нерейсових автобусів і затримували їх до 6.00 ранку з подальшим рухом за наміченими маршрутами.

Крім того, на виконання вимог ДАІ МВС України підрозділи ДАІ області запровадили посилений контроль за рухом автобусів у напрямку Черкаси-Київ, Черкаси-Умань, Черкаси-Харків і Черкаси-Дніпропетровськ.

Проведення цих заходів дало змогу оглянути 572 автобусів, з яких 66 не відповідали технічним вимогам.

У 19-ти випадках несправності загрожували безпеці дорожнього руху, тому подальшу експлуатацію таких автобусів було заборонено.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування