БЮТ теж подав до суду на ЦВК

Середа, 24 листопада 2010, 08:25

БЮТ просить суд визнати протиправною бездіяльність ЦВК у питанні оголошення початку виборчого процесу з виборів депутатів Верховної Ради.

Відповідний позов в Окружний адміністративний суд Києва Блок Юлії Тимошенко подав у вівторок, повідомив газеті "Комерсант-Україна" депутат БЮТ Сергій Власенко.

"З подібними позовами до суду можуть звернутися всі громадяни, які мають право голосу, оскільки грубо порушено їхнє виборче право. Чим більше буде подібних звернень, тим краще", - заявив він.

Як відомо, аналогічний позов у вівторок, 23 листопада, направив в Окружний адмінсуд Києва і нардеп НУНС Микола Катеринчук.

"Центральна виборча комісія, не оголосивши про початок виборчої кампанії, допустила протиправну бездіяльність", - пояснив він причини звернення до суду.

У своїй позовній заяві Катеринчук цитує положення основного закону, відповідно до яких чергові вибори депутатів Верховної Ради повинні відбутися в останню неділю березня четвертого року повноважень парламенту.

"Народні депутати нинішнього скликання були обрані на позачергових виборах у 2007 році. Таким чином, останньою неділею березня четвертого року повноважень парламенту є 27 березня 2011 року", - говориться в документі.

Депутат також указує на норми чинного закону "Про вибори народних депутатів", згідно х якими ЦВК має оголосити про початок виборчого процесу не пізніше ніж за 125 днів до дати виборів. Комісія цього не зробила.

"Позивач (Катеринчук) стверджує, що відповідач (ЦВК) припустився протиправної бездіяльності. Наслідком цього має стати рішення суду про покладання на відповідача певного зобов'язання", - говориться у зверненні нардепа.

Він просить суд визнати протиправною бездіяльність Центвиборчкому і зобов'язати комісію оголосити початок виборчого процесу "протягом одного дня з моменту набуття законної сили судового рішення з цього питання".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування