Бродський пішов війною на Волгу

Четвер, 25 листопада 2010, 10:54
 

Голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський пропонує звільнити Василя Волгу з посади голови Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг.

Про це йдеться в його зверненні до президента Віктора Януковича і прем'єра Миколи Азарова, повідомляє УНІАН.

"Діяльність цієї людини на чолі Держфінпослуг зарегульовує український бізнес так, як в старі корупційні часи. Всупереч політичній волі президента і уряду з дерегуляції бізнесу та створення прозорих умов для підприємницької діяльності, Василь Волга скеровує зусилля свого відомства на розробку нових бюрократичних бар'єрів і антиконкурентних процедур, що суттєво обмежує підприємницьку ініціативу", - йдеться в заяві.

Голова Держкомпідприємництва стверджує, що понад третина запропонованих Держфінпослуг регуляторних ініціатив суперечать чинному законодавству або вводять додаткові та економічно необґрунтовані обмеження діяльності ринків фінансових послуг.

"Це системні намагання посилити і без того надмірний регуляторний влив на ринку небанківських фінансових послуг. Зокрема, Василь Волга ініціював запровадження для фінансових установ нового обов'язкового спеціального регуляторного збору за здійснення уповноваженим органом регулювання і нагляду за їхньою діяльністю", - зазначив Бродський.

"Попри неодноразові звернення та доручення урядового комітету з економічної політики врегулювати спірні питання, він блокував ліквідацію штучної монополії на ринку актуарних розрахунків для страхових компаній - в результаті чого на ринку залишаються працювати 7 актуаріїв за потреби в 150-200 фахівців", - додав він.

Нарешті, Держфінпослуг під керівництвом Василя Волги запропонував створити нового монополіста - єдиного державного страхового агента з медичного страхування іноземців. Тільки жорстка публічна протидія такому кроку змусила Василя Волгу відкликати свій проект постанови. Аналогічних прикладів можна навести десятки", - заявив Бродський.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування