Федерація профспілок, яку очолює "регіонал", підтримала мітингувальників

Четвер, 25 листопада 2010, 12:28

Федерація профспілок України підтримують основні вимоги мітингувальників проти Податкового кодексу і закликає владу дослухатись до них.

Про це йдеться в заяві Федерації профспілок України, оприлюдненій і зачитаній на Майдані Незалежності у Києві в четвер.

Зокрема, Федерація, яку очолює "регіонал" Василь Хара, підтримує вимоги "щодо забезпечення конституційного права громадян на працю, збереження робочих місць для найманих працівників".  

"ФПУ закликає президента Януковича, прем'єр-міністра Азарова та голову Верховної Ради Литвина дослухатись до вимог тисяч українських громадян та - скориставшись напрацьованим ефективним механізмом соціального діалогу між владою, бізнесом та громадянським суспільством - знайти можливості для врахування інтересів значної частини суспільства", - сказано в заяві. 

Федерація наголошує, що Податковий кодекс має сприяти зниженню рівня корупції та тінізації економіки, подоланню соціальної нерівності на основі перерозподілу доходів від багатих до бідних, подоланню бідності, стимулюванню зайнятості, покращенню пенсійного забезпечення, а також збалансуванню інтересів громадян, держави і бізнесу.

"Проте прийнятий Верховною Радою 18 листопада Податковий кодекс не зміг повною мірою забезпечити вирішення цих завдань", - констатує Федерація профспілок.

"Передбачене ним зменшення рівня податкового навантаження, зокрема через скорочення кількості податків і зборів та зниження ставок основних податків, позитивно позначиться, в першу чергу, на діяльності підприємств великого та середнього бізнесу, де зайнято понад дві третини найманих працівників", - сказано в її заяві.

Водночас, "декілька мільйонів громадян, які зайняті в малому бізнесі, опинилися під загрозою втрати робочих місць та можливості заробити собі на життя власною працею через суттєві обмеження, які вводяться Податковим кодексом, зокрема щодо необґрунтованого  розширення повноважень контролюючих органів, введення більш жорсткого адміністрування, звуження сфери діяльності для застосування спрощеної системи оподаткування тощо".

"Це може негативно позначитись на життєзабезпеченні десятків тисяч найманих працівників", - наголошує ФПУ.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування