Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Київ і Москва домовилися про Керченський міст

П'ятниця, 26 листопада 2010, 17:48
Росія і Україна підписали меморандум про взаєморозуміння, що стосується організації будівництва транспортного переходу через Керченську протоку.

Підписання відбулося в ході засідання російсько-української міждержавної комісії, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Учасниками меморандуму про організацію будівництва транспортного переходу через Керченську протоку стали Мінтранс РФ, міністерство транспорту та зв'язку України та держкорпорація "Внєшекономбанк".

Як пояснив журналістам посол Росії в Україні Михайло Зурабов, цей документ визначає джерело фінансування передпроектних робіт і техніко-економічне обгрунтування щодо будівництва переходу через Керченську протоку.

Він також додав, що "сума (вартість проекту) ще невідома".

"Технічних проблем досить багато, тому що місце, де цей міст буде знаходитися, є проблемним як по грунтах, так і за вітром, і по льодоходу, тому зараз і необхідні ці дослідження, і така робота буде проводитися", - сказав посол.

Крім того, підписано угоду між міністерством сільського господарства РФ і Мінагрополітики України про співробітництво в галузі випробувань та охорони прав на сорти рослин.

Між урядом РФ і Кабміном був підписаний протокол про внесення змін до угоди про співробітництво в галузі дослідження і використання космічного простору в мирних цілях від 27 серпня 1996 року.

Міністри закордонних справ Росії і України підписали план взаємодії між МЗС РФ і МЗС України на 2011 рік.

Засідання міждержавної комісії проводиться президентом Росії Дмитром Медведєвим і президентом України Віктором Януковичем.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...