Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович закликає говорити про Голодомор лише правду

П'ятниця, 26 листопада 2010, 18:28
Президент Віктор Янукович обіцяє зробити все, щоб Голодомор ніколи не навис чорним крилом над Україною.

Про це він заявив у своєму зверненні до народу в День Пам'яті жертв Голодомору, повідомляє прес-служба президента.

"Доземно вклоняюся пам'яті безневинно убієнних Голодомором. Навіть сьогодні трагедію 1932 - 1933 років важко осмислити. То був справжній Армагедон, коли люди од голоду втрачали людське", - зазначив Янукович.

Він уточнив, що "в Україні за часів незалежності немало сподіяно і чиниться задля увічнення пам'яті по убієнних Голодомором".

"Встановлюються поминальні знаки, пам'ятки і навіть цілі меморіали. Найбільше дотикають серце пам'ятки і пам'ятники, зведені за народним звичаєм - на кошти, зібрані громадою. Це давня українська традиція", - заявив Янукович.

Президент зазначає, що "коли печальні учти почали йти конвеєром, коли деякі, з дозволу сказати, "вчені" на численних імпрезах і "круглих столах" легко перекидаються мільйонами загиблих з голоду".

"Від 3 мільйонів - до 5 мільйонів - до 7 мільйонів, а то й більше - то це вже кощунство. Адже смерть навіть однієї людини - це невідшкодована втрата не тільки для рідних, а й для Космосу. То чи можна скидати на рахівниці мільйони, як щось таке собі, не суттєве. Це - непростимий гріх", - заявив Янукович.

Президент вважає, що треба, нарешті, піти за принципом - "на сьогодні доведено на основі документів і спогадів очевидців стільки-то. Пошуки ведуться далі, згідно з якими і буде уточнюватися ця важка цифра".

"У ці скорботні дні не хотілось би вдаватися до критичного аналізу, однак ми зобов'язані говорити правду і тільки правду, аби скороспілими викладками не здевальвувати   сакральність вселюдського горя", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування