Азаров готовий не тиснути, аби йому платили більше?

Неділя, 28 листопада 2010, 18:42
 

Прем'єр Микола Азаров невдоволений роботою експертів, які готували податковий кодекс в частині спрощеної системи.

Про це він заявив в інтерв'ю каналу ICTV у неділю, коментуючи протести на Майдані.

За його словами, рішення піти в суботу на майдан було досить спонтанним.

"Ми з президентом зустрілись, я йому розповів, як ідуть переговори. І він раптом запропонував, а давай поїдемо поговоримо з людьми. Послухаємо їх", - розповів Азаров.

За його словами, люди зустрічі здивувались, "запросили чаю попити", а потім "нас запросили в штабну палатку, де ми обговорили план дій".

"Ми в понеділок домовились, що зустрінемось і дамо напрацьований документ", - зазначив Азаров.

При цьому Азаров висловив здивування щодо роботи експертів, які не врахували думку підприємців.

"Я розумію, що коли він стоїть на морозі мінус 15, як там щось записати, увімкнути той касовий апарат", - зазначив прем'єр.

"Ідея цієї системи реформ полягала не в бажанні ускладнити роботу цих людей, а щоб створити стимули для роботи нашої промисловості..., щоб вкладали кошти в модернізацію", - сказав Азаров.

"При цьому розробники провели недостатньо консультацій в тій сфері, яка працює на спрощеній системі, і це викликало невдоволення", - зауважив прем'єр.

Він висловив задоволення готовністю підприємців платити більше, але не відчувати постійний тиск податкової та інших державних органів.

"Треба відмовитися від зайвого державного втручання, і я після цієї бесіди, поговорив з керівниками держстандарту та податкової і попросив, щоб вони припинили цим займатися зайвим втручанням в роботу спрощенців", - сказав Азаров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...