Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин визнав, що від Ради нічого не залежить

Понеділок, 29 листопада 2010, 11:50

Спікер Володимир Литвин заявив, що скасування Податкового кодексу неможливе, оскільки це питання не залежить від парламенту.

Про це він сказав на погоджувальній раді у відповідь на ініціативу фракції БЮТ з цього приводу.

"Я думаю, що ми всі свідомі того, що сьогодні від Верховної Ради нічого не залежить, жодного рішення вона не може прийняти, поки президент або підпише закон, або його ветує. Тому давайте сприймемо це як аксіому, і будемо чекати чи підписання, чи не підписання цього документу", - зазначив спікер.

Пізніше на брифінгу, відповідаючи на питання, чому він не зобов'язав депутатів голосувати за Податковий кодекс особисто, Литвин нагадав, що свого часу вносив проект відповідної постанови під час розгляду законопроекту про державні соціальні гарантії.

"Ви пам'ятаєте, що було. Питання було заблоковане на місяць, поки не скасували цю постанову", - зазначив він.

"Голова Верховної Ради не пастух, і він не буде ходити за депутатами і дивитися, чи голосують своєю карткою. Для мене проблема - організувати роботу Верховної Ради", - заявив спікер.

Литвин зазначив, що особисто "не в захваті" від Податкового кодексу, однак наголосив, що люди, які протестують проти цього документу, на місцевих виборах віддали перевагу представника тієї політичної сили, яка його розробила.

"Я до цих підприємців кажу: а кого ви обирали? Якщо подвійний мандат довіри отримав той, хто отримав, значить треба виконувати волю", - зазначив спікер.

"Я був на книжковому ринку після прийняття закону. Мені жіночки говорять: "Ми ж на вас розраховували, що ж ви...?". Я їм кажу: "А я на вас також розраховував під час виборів, а ви масово проголосували як?". Тому влада така, який народ", - сказав він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...