Підприємці висунули владі нові вимоги

Понеділок, 29 листопада 2010, 15:02
Підприємці вимагають скасувати угоду з Кіпром про уникнення подвійного оподаткування доходів і майна.

Про це вони заявили під час мітингу підприємців на Майдані Незалежності в Києві 29 листопада, повідомляє громадська кампанія "Новий громадянин".

"Саме завдяки цій угоді, яка була укладена ще за часів УРСР, близько 20 мільярдів доларів щороку недоотримує державний бюджет України, а це майже 10% ВВП і майже половина всіх податкових надходжень за рік", - йдеться у повідомленні.

"Це гроші олігархічного капіталу та великого бізнесу, мабуть, доброї половини нардепів, що сидять у парламенті, які виводять їх на офшори. Згідно даних Держкомстату, приблизно 90% всіх інвестицій українців за кордон - це Кіпр", - зазначили підприємці.

Також вони вимагають скоротити витратну частину державного бюджету.

"Кожна цивілізована країна, яка опинилася в скрутному економічному становищі, наприклад, та сама Греція, Іспанія, Англія й інші країни Європи, першочергово зменшують витратну частину бюджету. Вимагаємо скоротити на 20% заробітні плати народним депутатам", - йдеться у повідомленні.

"Середня зарплата нардепа - 17 тисяч 425 гривень, плюс депутат має право ще на 17 тисяч 425 гривень на місяць на відшкодування витрат, пов'язаних із виконанням своїх повноважень, плюс витрати на оздоровлення, авіа, утримання особистих помічників тощо", - зазначили підприємці.

Крім того, підприємці вимагають прийняти закон про доступ до інформації.

"Ми, представники малого та середнього бізнесу, готові сплачувати справедливі податки та наповнювати державний бюджет. Але ми маємо бути впевненими, що наші податки будуть витрачені на підвищення пенсій пенсіонерам, підвищення зарплат вчителям, на якісну медицину", - зазначається у заяві.

"А не те, що за наші гроші Нацагентсво з Євро 2012 робитиме собі ремонт за мільйон гривень, президент літатиме на найдорожчому гвинтокрилі, а 60% "відкатів" з ремонту доріг осідатимуть в кишенях чиновників", - наголосили підприємці.

"Ми наповнюємо цей бюджет, ми маємо його контролювати. Закон про доступ до інформації дасть нам можливість спільно із громадськістю контролювати діяльність влади та, зокрема, витрачання державного бюджету", - йдеться у заяві.

Як відомо, підприємці також вимагають накласти вето на Податковий кодекс, відставки уряду та проведення виборів до Верховної Ради у березні 2011 року.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування