У МЗС витоків не бояться, ними цікавляться

Вівторок, 30 листопада 2010, 10:51

В українському МЗС не бояться оприлюднення звітів американського посольства, які публікуються на сайті WikiLeaks.

Про це пише газета Комерсант із посиланням на джерела в керівництві МЗС.

"До діючого керівництва країни й МЗС ці повідомлення не мають ніякого відношення – вся переписка стосується діяльності посольств США за попередній період, до 28 лютого 2010 року",– сказав співрозмовник.

У той же час офіційно в українському МЗС витоки не коментують.

Однак співрозмовники в дипломатичних колах відзначають, що переписка посольств США, оприлюднена на сайті WikiLeaks, містить переважно особисті оцінки, причому нерідко гордовитого характеру.

"Тон цих звітів говорить про дещо зверхнє ставлення представників американського дипломатичного корпусу до всіх інших країн світу",- поділився своїми враженнями один з українських дипломатів.

"Одна справа давати оцінку ситуації в країні, і зовсім інша - дозволяти собі щось особисте у висловлюваннях, іноді явно образливого характеру. Навряд чи дипломати України й багатьох інших країн дозволяють собі давати оцінку керівництву країн або робити випади на їхню адресу в такій тональності, як американці", - додав він.

При цьому співрозмовник зазначив, що нинішньому керівництву МЗС "буде цікаво" почитати переписку посольства США в Україні з держдепартаментом.

"Дуже цікаво, як колишня влада і її дії оцінювалися ключовими партнерами на Заході", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...