РЕГІОНАЛ ЗВИНУВАТИВ КІВАЛОВА У КОРУПЦІЇ

Вівторок, 30 листопада 2010, 14:07

Депутат від Партії регіонів Ігор Плохой вимагає ліквідувати два парламентських комітети – з питань правової політики та з питань правосуддя.

Відповідну постанову депутат зареєстрував у Верховній Раді у вівторок.

На його думку, діяльність комітету з питань правосуддя під керівництвом регіонала Сергія Ківалова спрямована на реалізацію останнім "своїх корупційних діянь".

"Крім того, впровадження судової реформи в Україні згідно з рекомендаціями Ради Європи та Венеціанської комісії об’єктивно знімає з комітету з питань правосуддя повноваження, пов’язані з призначенням суддів та декларує роль парламенту в цьому питанні як церемоніальну", - йдеться у пояснювальній записці до документу.

Таким чином, на думку Плохого, у зв’язку з малим обсягом роботи комітету з питань правосуддя доцільно об'єднати його з комітетом з питань правової політики, призначивши главою об'єднаного комітету БЮТівця Сергія Міщенка.

Водночас, на думку Плохого, Ківалов може брати участь у роботі комітету як пересічний член. Регіонал звернувся до суддів з проханням повідомити його про факти тиску на них з боку Ківалова щодо ухвалення незаконних рішень.

Він також зазначив, що у нього вже є достатньо документів, які підтверджують факти тиску на суддів, що й стало головною передумовою для реєстрації відповідного проекту постанови.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування