Генпрокуратура вже шиє "частотну справу" в інтересах Хорошковського

Вівторок, 9 листопада 2010, 13:36
Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти членів Нацради з питань телебачення та радіомовлення.

Як повідомила прес-служба телеканалу ТВі, справа порушена за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Нацради під час засідання, що відбулося 27 січня 2010.

Як зазначається у повідомленні, ці дії, нібито, заподіяли істотну шкоду авторитету державного органу, а також інтересам юридичних осіб ТОВ "Телестудія "Служба інформації" та ТОВ "Телерадіокомпанія "Кіно-ТВ".

Прес-служба ТВі наголошує, що мова йде про "телеканали "НТН" та "Ентер-фільм", які належать главі СБУ Валерію Хорошковському".

За інформацією телеканалу, "постанову підписав заступник генпрокурора Віктор Кудрявцев, який на сьогодні вже не обіймає цю посаду". "Кримінальну справу порушено, як зазначається у вступній частині, за зверненням Ганни Герман", - йдеться у повідомленні.

Телеканал ТВі вважає "порушення цієї справи Генпрокуратурою в інтересах каналів Хорошковскього прямим проявом цензури та політичного переслідування членів незалежного регулюючого органу".

Канал нагадує, що "у конкурсі на вільні частоти мовлення від 27 січня 2010 року він став одним з переможців".

"Перемога ТВі жодним чином не могла зашкодити інтересам "НТН", оскільки "НТН" уже веде мовлення в тих містах, де ми перемогли. Канал "Ентер-фільм" не міг перемогти в конкурсі, оскільки, відповідно до чинного законодавства, перевагу мав канал ТВі, що виробляє інформаційні та публіцистичні програми", - йдеться у повідомленні.

"Порушення кримінальної справи заступником генпрокурора в інтересах приватного бізнесу глави СБУ та за листом заступника глави адміністрації президента має всі ознаки корупційних діянь і покарання членів незалежного органу за відмову від введення цензури", - зазначила прес-служба.

ТВі має намір надіслати відповідну заяву до Ради Європи, ОБСЄ, Єврокоміссії та в міжнародні громадські організації.

У свою чергу, Герман згодом заперечила свою причетність до порушення справи проти членів Нацради з питань телебачення та радіомовлення. "Я ніколи не зверталася з таким клопотанням (до Генпрокуратури)", - сказала вона "Українській правді".  

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...