Герман заперечує свою причетність до "розбірок" із Нацрадою

Вівторок, 9 листопада 2010, 14:53

Заступник глави адміністрації президента Ганна Герман заперечує свою причетність до порушення Генпрокуратурою справи проти членів Нацради з питань телебачення та радіомовлення.

Про це вона заявила "Українській правді", коментуючи інформацію каналу ТВі про те, що ГПУ за зверненням Ганни Герман порушила справу за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Нацради під час засідання 27 січня 2010 року.

"Я ніколи не зверталася з таким клопотанням (до Генпрокуратури)", - заявила Герман.  

"Категорично заперечую це", - наголосила вона.

За словами Герман, її здивувала ця інформація та власне ім'я в відповідному повідомленні.

Раніше прес-служба телеканалу ТВі повідомила, що Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти членів Нацради з питань телебачення та радіомовлення за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Нацради під час засідання  27 січня 2010 року.

Ці дії нібито заподіяли суттєву шкоду авторитету державного органу, а також інтересам юридичних осіб ТОВ "Телестудія "Служба інформації" та ТОВ "Телерадіокомпанія "Кіно-ТВ". Прес-служба ТВі наголошувала, що йдеться про "телеканали "НТН" та "Ентер-фільм", які належать главі СБУ Валерію Хорошковському".

За інформацією телеканалу, "постанову підписав заступник генпрокурора Віктор Кудрявцев, який на сьогодні вже не обіймає цю посаду", а "кримінальну справу порушено, як зазначається у вступній частині, за зверненням Ганни Герман".

ТВі вважає "порушення цієї справи Генпрокуратурою в інтересах каналів Хорошковського прямим проявом цензури та політичного переслідування членів незалежного регулюючого органу". Канал нагадує, що "у конкурсі на вільні частоти мовлення від 27 січня 2010 року він став одним з переможців".

"Перемога ТВі жодним чином не могла зашкодити інтересам "НТН", оскільки "НТН" уже веде мовлення в тих містах, де ми перемогли. Канал "Ентер-фільм" не міг перемогти в конкурсі, оскільки, відповідно до чинного законодавства, перевагу мав канал ТВі, що виробляє інформаційні та публіцистичні програми", - йшлося в повідомленні.

"Порушення кримінальної справи заступником генпрокурора в інтересах приватного бізнесу глави СБУ та за листом заступника глави адміністрації президента має всі ознаки корупційних діянь і покарання членів незалежного органу за відмову від введення цензури", - заявили в ТВі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...