У Ющенка вважають СНД обкомом

Неділя, 12 грудня 2010, 09:57

Глава політради "Нашої України" Валентин Наливайченко вважає, що СНД є неефективною бюрократичною структурою.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Інтер", повідомляє прес-служба партії.

"Це нагадує такий собі обком партії, який років десять тому забули, в якому сидять літні люди і не знають чим себе зайняти", – сказав Наливайченко.

Водночас, він зауважив, що варто віддати належне першому президентові України і визнати, що свого часу "це дійсно був механізм з тим, щоб розійшлися незалежні держави, а господарчий комплекс, який тоді існував, працював в інтересах людей, щоб не зупинилися механізми життєпостачання і транспорт".

"Але зараз для України слід раз і назавжди визнати: міфи про те, що відтвориться СРСР, або СНД зможе існувати як Європейський Союз, не справджуються", - наголосив голова політради "Нашої України".

Другий міф, за його словами, - про те, що нібито багато українців підтримують СНД.

"Важливо запитати у себе самих: що додала для українського ринку, для українських виробників, великих підприємств ця структура? Чи заіснував ринок на основі СНД? Зони вільної торгівлі де-факто досі немає", - сказав Наливайченко.

Він зауважив, що головне у подібних структурах - це спільні союзні території для збуту продукції.

Як відомо, в п’ятницю президент Віктор Янукович заявив, що Україна планує розширити свою участь у СНД не тільки в економічній, а й в гуманітарній сферах.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування