Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Клюєв і Колесников взяли "джекпот"?

Понеділок, 13 грудня 2010, 09:57

Перший віце-прем'єр Андрій Клюєв і віце-прем'єр Борис Колесніков опинилися в найбільш виграшному становищі внаслідок адмінреформи.

Газета "Дело" нагадує, що Клюєв очолив нове Міністерство економічного розвитку і торгівлі, а Борис Колесников - створене на базі Мінтрансу Міністерство інфраструктури.

Директор Інституту Горшеніна, політолог Володимир Фесенко заявив: "Можна говорити про безумовне посилення позицій Андрія Клюєва, оскільки він тепер буде відповідати за всю економічну політику в країні".

"У виграші також і Борис Колесніков, який, крім програм Євро-2012, отримав у своє відання транспорт і зв'язок", - сказав він.

Як зазначає видання, "міністерства, які очолили Клюєв і Колесніков, зможуть акумулювати найбільші ресурси в усьому уряді Миколи Азарова".

"Зокрема Міністерству економічного розвитку і торгівлі підпорядкована рекордна кількість агентств і держкомітетів. До того ж під контроль Клюєва переходить і Держрезерв і Держагентство з інвестицій та управління нацпроектами", - йдеться у статті.

"Не менш значущою функцією міністерства стане нагляд за дотриманням процедур державних закупівель, обсяг яких щорічно оцінюється від 120 до 150 мільярдів гривень", - наголошується у публікації.

Крім того, Фесенко зазначив, що "Мінтранс завжди був одним з найбагатших міністерств - і в плані ресурсного забезпечення, і в плані фінансування, і навіть самофінансування".

Газета пише, що бюджет Міністерства інфраструктури також збільшило перепідпорядкування йому "Укравтодору".

"Державна автомобільна служба завжди щедро фінансувалася, але у 2011 році бюджет відомства буде збільшено на цілих 85,5% в порівнянні з 2010-м - до 13,7 мільярдів гривень. І це не враховуючи ще майже 1,5 мільярда євро кредитів, залучених компанією", - йдеться у статті.

Видання зазначає, що істотно збільшаться витрати відомства Колеснікова і за рахунок курування їм підготовки до Євро-2012.

"На цільову програму підготовки до першості у 2010-2012 роках виділено 142,5 мільярдів гривень, левова частка з яких повинна бути освоєна в наступному році. Крім того, передбачається залучити ще 71 мільярд гривень у інвесторів", - пише газета.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування