Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Климович: Щоб допитати Сацюка, до Москви особисто їздив Кузьмін

Понеділок, 13 грудня 2010, 13:54

Колишній слідчий з отруєння Ющенка Галина Климович заявляє, що екс-заступник голови СБУ Володимир Сацюк вже допитувався по цій справі.

Про це вона сказала в інтерв'ю "Газете по-киевски", коментуючи заяви генпрокурора Віктора Пшонки про те, що нещодавно Сацюк вперше був допитаний новою слідчою групою.

"Це неправда. Сацюка допитувала одна з перших слідчих груп, коли він ще був першим заступником голови СБУ. Потім він виїхав до Росії. Перше клопотання про допит Сацюка було відправлено до РФ ще в липні 2007, але генпрокуратура Росії вперто не виконувала його, незважаючи на численні звернення попереднього керівництва ГПУ", - заявила Климович.

"Коли змінилася влада в країні, а особливо після того, як була замінена слідча група, Сацюк, очевидно, вирішив повернутися в Україну, тому прийшов до прокуратури РФ і дав свідчення. З цією метою до Москви їздив особисто Кузьмін", - додала вона.

Климович зазначила, що їй зрозуміло, "що заважало Сацюку прийти раніше до прокуратури та уточнити, як повідомляє генпрокурор Пшонка, "низку епізодів і обставин, дуже важливих для слідства", "як і зрозуміло, що відбувається сьогодні зі справою Гонгадзе і багато чого іншого в органах прокуратури і в цілому в країні".

На питання, чи пов'язана версія про те, що діоксин, яким отруїли екс-президента, був вироблений в Росії, з відсидкою в цій країні Сацюка, Климович відповіла:

"Цілком можливо".

Українська правда

 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування