Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко: "Мені грубо "шиють" справу..."

Вівторок, 14 грудня 2010, 08:19

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко стверджує, що Генпрокуратра "грубо шиє" йому кримінальну справу.

Про це він заявив газеті "Комерсант-Україна", коментуючи повідомлення ГПУ про завершення розслідування кримінальної справи у відношенні Луценка та його колишнього особистого водія Леоніда Приступлюка.

"Мені грубо "шиють" все ту ж справу - про те, що я незаконно прийняв на роботу людину, яку можна приймати до 45 років, а йому було 47. Про те, що він отримав службове житло за рішенням комісії, до якої я не маю жодного стосунку", - заявив Луценко.

У прес-службі ГПУ виданню в понеділок повідомили, що Луценко й Приступлюк уже почали вивчати матеріали кримінальної справи.

"Їм оголошено про закінчення досудового слідства й надані матеріали кримінальної справи для ознайомлення. Вони їх читають", - сказав голова прес-служби ГПУ Юрій Бойченко.

Однак Луценко сказав газеті, що ще не приступав до вивчення матеріалів.

За його інформацією, з моменту, коли йому було пред'явлене обвинувачення, було допитано близько ста свідків, і тепер матеріали справи нараховують не 3 томи, а 24. Крім того, слідча група збільшилася з 3 слідчих з особливо важливих справ до 11.

Луценко не збирається затягувати з вивченням матеріалів, але каже, що йому потрібно "спокійно і вдумливо все прочитати": "Звісно, буду знайомитися з матеріалами справи й апелювати до суду з позиції своєї невинуватості".

Терміни ознайомлення з матеріалами кримінальної справи законодавством не обмежені. Однак у ГПУ не виключають, що у випадку "навмисного затягування" вони можуть звернутися до суду для введення таких обмежень.

"Я так розумію, що ця найрезонансніша справа в Україні на сьогодні, бо такої кількості слідчих з особливо важливих справ не задіяно навіть у справі Зварича (колишній голова Львівського апеляційного адмінсуду Ігор Зварич обвинувачується в отриманні хабара в особливо великих розмірах)", - іронічно сказав Луценко.

"Справа про злочинну змову міністра внутрішніх справ із його водієм з метою викрадення 40 тис. грн вийшла на перший план боротьби з організованою злочинністю в країні!", - додав він.

Колишній міністр внутрішніх справ упевнений, що в матеріалах справи немає доказів його провини.

"Усі обвинувачення зводяться до того, що окремі працівники МВС, яких я звільнив у 2005 році, а також залишки Білоконя (співробітники, які працювали при голові МВС Миколі Білоконі в 2003-2005 роках), які сьогодні, звісно, перебувають під адміністративним тиском, дають свідчення про те, що Луценко особисто дав усне розпорядження, обов'язкове до виконання", - заявив екс-голова МВС.

"На таких підставах можна засудити будь-якого керівника, якого обмовлять. А ще можна стверджувати, що Луценко вбив Курочкіна (підприємець Максим Курочкін застрелений зі снайперської гвинтівки 27 березня 2007 року). Чому ні? Досить сказати, що я усно давав вказівки, обов'язкові до виконання", - додав Луценко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запустили ракети: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...