Янукович не висловлював церковних "преференцій" - голова Комітету

Вівторок, 14 грудня 2010, 11:01

Президент Віктор Янукович не давав вказівок щодо преференцій тій чи іншій церкві Державному комітету у справах національностей та релігій.

Про це сказав голова Державного комітету у справах національностей та релігій Юрій Богуцький, відповідаючи на запитання Радіо "Свобода".

"Я не схильний драматизувати ситуацію", - сказав він на зауваження про те, що у поведінці президента Януковича помітні симпатії до Української православної церкви Московського патріархату – і це шкодить міжконфесійному діалогу.

Богуцький зазначив, що "є Рада Церков, не слід туди втручатися і вказувувати, що їм робити".

"Щодо симпатій-антипатій президента чи інших політиків, то це особисте. Як голова комітету я ніяких вказівок від президента не отримував стосовно преференцій тій чи іншій церкві", - заявив він.

"Зрозуміло, що настане час, і президент зустрінеться з Радою Церков. Глава держави на гуманітарній нараді у травні сказав, що для нас усі церкви є нашими, рідними", - наголосив голова Державного комітету у справах національностей та релігій.

Богуцький брав участь у конференції "Україна-Ватикан в контексті християнської Європи", яка відбулася у Римі.

На запитання, чи планується колись черговий візит Папи Римського до України, він сказав: "Такі побажанян висловлювали Греко-католицька і Римо-католицька церкви. Наскільки мені відомо, графік понтифіка розписаний на багато років наперед".

"Наступного року ми відзначатимемо 10 років, як в Україну приїздив Папа Іван Павло Другий. Подивемося на графік, як часто Папа Римський відвідує ту чи іншу країну, – тоді зможемо прогнозувати", - зазначив Богуцький.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування