Турчинов розповів, за що затримали ще одного екс-міністра Тимошенко

Середа, 15 грудня 2010, 11:51

Екс-міністр навколишнього середовища Георгій Філіпчук був затриманий у рамках справи, пов’язаної з розірванням угоди між урядом України та компанією Vanco у 2008 році.

Про це повідомив колишній перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов на брифінгу в парламенті у середу

"Георгій Філіпчук був запрошений до Генпрокуратури з питань, пов’язаних з компанією Vanco – і звідти не повернувся", - заявив Турчинов.

За його словами, Генпрокуратура "намагається притягнути до справи Vanco роботу юристів, які захищали Україну".

Зокрема, за інформацією "Української правди", Філіпчуку закидають порушення в процесі залучення юристів у рамках процесу розірвання угоди з Vanco Prikerchenska Ltd.

За словами Турчинова, затримання Філіпчука є помстою чинної влади попередній.

"Влада мститься тим, хто повернув державі шельф Чорного моря", - заявив колишній перший віце-прем’єр.

За його словами, за цим же епізодом, за яким зараз затриманий Філіпчук, у 2009 році уже намагалися відкрити кримінальну справу.

Раніше газета "Комерсант-Україна" писала, що Філіпчук був затриманий у справі про нецільове використання Кабміном коштів від продажу квот на викиди парникових газів у рамках Кіотського протоколу. (У цій справі уже були допитані Турчинов та екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко.)

14 грудня слідчі Генпрокуратури затримали колишнього міністра охорони навколишнього середовища Георгія Філіпчука, який обіймав цю посаду з 2007 до 2010 року.

Удень Філіпчук був викликаний на допит у Головне слідче управління, і близько 20.00 йому пред'явили обвинувачення за ч. 2 ст. 364 КК ("зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки").

Ця стаття передбачає покарання у вигляді ув’язнення на термін від 3 до 6 років.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування